Termosemineul este un alt sistem de incalzire la care multe persoane apeleaza pentru a-si crea un confort termic in sezonul rece. Acesta este un alt rezultat al evolutiei tehnologice de care multi oameni se bucura. Una dintre aceste inventii, termosemineul, nu trebuie confundat cu semineul clasic pe care il cunoastem toti deja. Multi au instalat un astfel sistem de incalzire si au fost mai mult decat multumiti.
Un alt lucru foarte important care tine de sanatatea si siguranta noastra, este ca trebuie sa alegem un termosemineu Aqua Plus de inalta calitate, cu dotari multiple.
Ce combustibil este mai avantajos sa alegem?
Vei gasi pe piata o multitudine de termosemisee, care functioneaza cu mai multe tipuri de combustibil printre care: lemne, carbune sau peleti.
In primul rand, trebuie sa respecti cerintele si recomandarile producatorului cu privire la termosemineul achizionat si la combustibilul care trebuie sa fie folosit la acesta. Sunt si cateva dintre aceste dispozitive de incalzire care pot functiona si cu alte materiale fata de cele mentionate in descrierea produsului sau in recomandarea producatorului, insa astfel risti ca acesta sa se defecteze cu timpul.
In al doilea rand, defectarea acestuia poate aduce daune si locuintei tale sau, mai rau, tie si familiei tale, asa ca cel mai bine este sa asculti de recomandarea producatorului.
De exemplu, daca decizi sa arzi lemne intr-un termosemineu pentru peleti, nu doar ca vei observa o scadere a eficientei energetice, dar vei pune in pericol instalatia riscand sa ii provoci mari defectiuni.
Uneori, chiar si in cazul aceluiasi tip de material pot exista variatiuni calitative. Trebuie sa fim constienti si ca sunt unele situatii cand termosemineele au o functionalitate mult mai buna atunci cand consuma peleti de o calitate superioara.
Termosemineu pe peleti
Probabil te intrebi ce sunt peletii. Ei bine, acestia sunt ramasitele rezultate in urma prelucrarii lemnului. Este un combustibil prietenos cu mediul, deoarece descurajeaza risipa, profitand astfel la maximum de resursele naturale care oricum sunt din ce in ce mai limitate. De asemenea, fiind ecologici nu emit in casa sau atmosfera emisii de gaze periculoase.
In ceea ce priveste costurile facturilor de la sfarsit de luna, in comparatie cu un model pe lemne, un termosemineu pe peleti poate costa de pana la 2-3 ori mai mult. Investitia s-ar amortiza in timp insa, intrucat costurile ulterioare (a combustibilului si a energiei) sunt cu 20%-30% mai mici decat in cazul lemnelor.
Metoda de intretinere a unei astfel de aparaturi depinde foarte mult de calitatea peletilor. Folosirea peletilor de calitate inferioara va cauza depunerea de reziduuri pe arzator, ceea ce va insemna ca va trebui sa il cureti zilnic sau odata la 2 zile. In schimb, cenusa rezultata se va putea indeparta usor daca exista un dispozitiv de colectare si va putea fi folosita ca ingrasamant pentru gradina sau flori.
O alta situatie problematica tine de dimensiunea termosemineului. Aceste instalatii sunt foarte robuste de cele mai multe ori si va trebui sa fie depozitate intr-o incapere speciala care sa serveasca doar acestui scop.
Termosemineu pe carbune
Asa cum stim cu totii, carbunele este mai ieftin decat lemnul sau peletii. Cu toate acestea este recomandat sa folosesti acest tip de combustibil decat daca iti este imposibil sa faci rost de lemne sau daca nu te descurci sub nicio forma pe plan financiar.
De ce? Pentru ca acest material nu se regenereaza, deci nu faci niciun bine mediului inconjurator, mai ales ca noxele pe care le scoate sunt cele mai toxice in comparatie cu celelalte doua variante.
Asadar, avand in vedere sfaturile si ideile mentionate in randurile de mai sus, iti va fi usor sa alegi un termosemineu Aqua Plus care sa se potriveasca locuintei tale, dar care sa fie si pe placul tau.
Responses to “Termosemineu aqua plus – merita o astfel de achizitie?”