In Romania, evenimentele importante din viata mereu au fost presarate de traditii si obiceiuri diverse.
Acestea s-au pastrat din generatie in generatie, deci inca se pun in practica si in societatea moderna.
Spre exemplu, la botez, se spune ca nasii sunt cei ce trebuie sa ofere un prim dar nou nascutului, dar ce ne este cunoscut noua sub denumirea de trusou.
Exista anumite piese esentiale, cand vine vorba de crestinarea unui copil, deci trebuie sa fie achizitionate din timp si avute la indemana pe parcursul slujbei.
Ceea ce este bine de stiut este faptul ca trusoul contine accesorii cu un design unitar, deci vor avea aceleasi nuante si texturi.
Practic, avem la indemana toate produsele necesare, prin achizitionarea unui astfel de set. Daca alegem sa facem cumparaturi pe site-urile de specialitate, beneficiem adesea de transport gratuit si de oferte variate.
Ba mai mult, nu trebuie sa mai petrecem ore in sir cautand tot ce avem nevoie, in magazinele fizice, unde cozile sunt adesea interminabile.
De cele mai multe ori, nasii si parintii decid impreuna ce trusou botez traditional urmeaza sa achizitioneze, pentru a fi pe placul ambelor parti.
Mama stie cel mai bine ce fel de materiale si ce culori isi doreste sa poarte micutul in ziua botezului.
O prioritate ar trebui sa o reprezinte confortul copilului, tocmai de aceea, se folosesc produse din materiale moi, cum ar fi bumbacul.
Bumbacul se bucura de apreciere, deoarece este o fibra naturala fara potential alergenic, ce nu irita pielea sensibila a nou-nascutilor.
Un material moale si catifelat va reprezenta cea mai buna alegere, in primele luni de viata ale acestora.
In unele cazuri, parintii isi doresc sa adopte o anumita tematica, cand vine vorba de botez, de aceea, ar trebui sa comunice asta si nasilor.
Trusoul botez traditional contine piese cu imprimeuri specifice portului romanesc, inspirate din folcor. Acestea dau un plus de farmec oricarui eveniment, reintorcandu-ne la origini.
Panza de mir este doar unul din elementele pe care le regasim in orice tip de trusou, fiind intotdeauna alba. Albul este un simbol specific, de aceea, il regasim atat la botez, cat si la nunta, ducandu-ne cu gandul la fericire si puritate.
Nasii pot sa selecteze chiar si textul ce se regaseste pe panza de mir sau pe prosop, deci pot personaliza aceste produse. De regula, se folosesc scurte fraze sau doar initialele celor mici si ziua in care a avut loc ceremonia de botez.
Trusoul este pus intr-o cutie eleganta, unde se pastreaza foarte bine, chiar si peste ani. Mamele au tendinta de a pastra acest set toata viata lor, considerandu-l un element simbol.
Concluzionand, putem afirma ca exista o varietate de modele de trusouri, diferentiate de tematica abordata, dar si de nuante. In acest mod, putem sa regasim exact ceea ce ni se potriveste, fara a cauta prea mult. Detaliile fac diferenta, deci va trebui sa ne asiguram ca fiecare piesa este confectionata din materiale calitative, in care copilul sa se simta cat mai confortabil, in ziua in care este crestinat la biserica.
Responses to “Trusoul de botez traditional, la mare cautare”